طريقه عمل الكشرى المصرى
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقه عمل الكشرى المصرى
جايبلكم طريقه عمل الكشرى المصرى يارب تجربوه ويعجبكم وبالهنا والشفا
المقادير:
كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/ 4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم
ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق
الطريقة:
طريقة الكشرى :
يسلق العدس نصف سليق
نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم
يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج
تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة
طريقة الصلصة:
1- يـُفرم 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت
2- تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة
3- يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك
طريقة الصوص :::
~~~~~~~~~~~~~
1- أفرمى حوالى 4فصوص من الثوم
2- عصير ليمونتين
3- خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4- توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب ...
يسلق العدس نصف سليق
نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم
يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج
تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة
طريقة الصلصة:
1- يـُفرم 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت
2- تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة
3- يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك
طريقة الصوص :::
~~~~~~~~~~~~~
1- أفرمى حوالى 4فصوص من الثوم
2- عصير ليمونتين
3- خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4- توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب ...
وبالهنا والشفا
منقوووووووووول
naughty cat- عضو جديد
-
عدد الرسائل : 11
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 25/08/2008
رد: طريقه عمل الكشرى المصرى
ميرسى جدا على الكشرى الهايل ده انا شخصيا هروح اجرب الطريقه فورا وتقبلى مرورى
رد: طريقه عمل الكشرى المصرى
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
انتي ليه بتشوحي المكرونه في الزيت كفايه عليها تسلقيها في ميه مع الاضافه القليل من الزيت حتي لا تتعجع
مع لقليل من الملح
ويفضل العدس أبو جبه
والمفضل انك تسلقي العدس أبو جبه
ثم يوضع مع الارز
انتي ليه بتشوحي المكرونه في الزيت كفايه عليها تسلقيها في ميه مع الاضافه القليل من الزيت حتي لا تتعجع
مع لقليل من الملح
ويفضل العدس أبو جبه
والمفضل انك تسلقي العدس أبو جبه
ثم يوضع مع الارز
حبيبه- المشرف العام
-
عدد الرسائل : 107
العمر : 44
تاريخ التسجيل : 04/09/2008
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى