طريقه عمل الارز المصرى
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقه عمل الارز المصرى
جايبلكم طريقه عمل الارز المصرى يارب تجربوه ويعجبكم وبالهنا والشفا
المقادير :
2 كوب من الارز المصرى
2 ملعقه من الزبده او 3 ملاعق من زيت الذره او عباد الشمس
2 و 1/2 كوب ماء ساخن
مقدار من الملح حوالى 2 ملعقتين
الطـــــــــــــــــــريقه:
~~~~~~~~~~~~~~
1: نغسل الارز جيدا للتخلص من كميه النشاء المرتفعه الموجوده فيه ونضعه فى مصفاه جانبا
2: فى وعاء الطهى نضع مقدار الزبده او الزيت النباتى ثم نضيف عليه الارز المغسول سابقا
ونحرك الارز جيدا حتى تصبح حبات الارز متماسكه
3: نضيف كميه الماء ويفضل الحار ثم نضيف مقدار الملح ورشه الفلفل الاسود او الابيض
ونغطى جيدا على الارز حتى يتشرب الماء ثم نخفف عليه النار ونضعه على نار هادئه جدا حتى تمام النضج
ويقدم ساخن مع اشهى اطباق الخضار وخلافه
لعمل الارز المصرى بالشعيريه
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
نحمر الشعيريه اولا فى الزبده او الزيت حتى يصبح لونها ذهبى ثم نضيف لها الارز المغسول ونكمل باقى الخطوات السابقه ...
2 كوب من الارز المصرى
2 ملعقه من الزبده او 3 ملاعق من زيت الذره او عباد الشمس
2 و 1/2 كوب ماء ساخن
مقدار من الملح حوالى 2 ملعقتين
الطـــــــــــــــــــريقه:
~~~~~~~~~~~~~~
1: نغسل الارز جيدا للتخلص من كميه النشاء المرتفعه الموجوده فيه ونضعه فى مصفاه جانبا
2: فى وعاء الطهى نضع مقدار الزبده او الزيت النباتى ثم نضيف عليه الارز المغسول سابقا
ونحرك الارز جيدا حتى تصبح حبات الارز متماسكه
3: نضيف كميه الماء ويفضل الحار ثم نضيف مقدار الملح ورشه الفلفل الاسود او الابيض
ونغطى جيدا على الارز حتى يتشرب الماء ثم نخفف عليه النار ونضعه على نار هادئه جدا حتى تمام النضج
ويقدم ساخن مع اشهى اطباق الخضار وخلافه
لعمل الارز المصرى بالشعيريه
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
نحمر الشعيريه اولا فى الزبده او الزيت حتى يصبح لونها ذهبى ثم نضيف لها الارز المغسول ونكمل باقى الخطوات السابقه ...
وبالهنــــا والشفــــا.
منقوووووووووووووووول
عدل سابقا من قبل yoyo في الجمعة سبتمبر 12, 2008 9:10 am عدل 1 مرات
naughty cat- عضو جديد
-
عدد الرسائل : 11
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 25/08/2008
موضوع جميل
هايل يا يويو مع انى كنت بعرف اعمل الارز بس بجد موضوع جميل
انا بقى عايزه اعرف طريقه عمل الكنافه بس يا ريت تكتبيهالنا فى شهر رمضان عشان الحق اعملها
انا بقى عايزه اعرف طريقه عمل الكنافه بس يا ريت تكتبيهالنا فى شهر رمضان عشان الحق اعملها
عدل سابقا من قبل شمس في الجمعة سبتمبر 12, 2008 4:48 pm عدل 1 مرات
شمس- عضو فعال
-
عدد الرسائل : 21
العمر : 38
تاريخ التسجيل : 30/08/2008
رد: طريقه عمل الارز المصرى
ميرسى جدا يا شمس على الرد الجميل ده وشكرا لمرورك الرائع بجد واوعدك بطريقه عمل الكنافه وحلويات تانيه كتير بس يا رب تعجبك بعد ما تجربيها 0
naughty cat- عضو جديد
-
عدد الرسائل : 11
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 25/08/2008
رد: طريقه عمل الارز المصرى
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
رد علي الموضوع اولا الار زلبد انه يتعمل بسمن بلدي
او بسمن روابي بس الزيت فلا يفضل ابدا في عمل الارز
ثانيا : نضع نصف الارز او شويه شعريه لحد ما يتم تحمرها ثم نضع النصف الاخر من الارز ونفضل نقلب لحد ما يصبح اللارز متماسكثم ثم لبد من غلي الشربه ونضع الشربه لحد ما تغطي الارز واول ما يشرب الارز الشربه توطي النار علي الاخر وتقلبي
الارز مره واحده مع العلم تاكدي من ان الشربه فيها ملح كمان يفضل الارز بالشعريه
السلام عليكم
حبيبه- المشرف العام
-
عدد الرسائل : 107
العمر : 44
تاريخ التسجيل : 04/09/2008
رد: طريقه عمل الارز المصرى
ميرسى يا حبيبه على الرد الجميل ده وشكرا لمرورك الرائع بجد ومستنيه اسهامات جميله منك وبجد رد روعه انا بحب اللى يضيف للموضوع والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته
naughty cat- عضو جديد
-
عدد الرسائل : 11
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 25/08/2008
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى